algemeen secretariaat


algemeen secretariaat 1.0

secretariaat dat een aantal samenwerkende organisaties of afdelingen overkoepelt en dat administratieve en/of beleidsvoorbereidende en beleidsuitvoerende taken uitoefent

Algemene voorbeelden


Het centrale adviescollege van de Nederlandse Taalunie is de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren. De Raad brengt advies uit over de hoofdlijnen van het Taaluniebeleid. De twaalf leden (afkomstig uit Nederland en Vlaanderen) zijn deskundigen uit de wereld van onderwijs, wetenschap en cultuur. De beleidsvoorbereiding en de uitvoerende taken van de Taalunie berusten bij het algemeen secretariaat. Het algemeen secretariaat wordt gevormd door rond de vijfentwintig medewerkers met aan het hoofd de algemeen secretaris, die telkens voor een ambtsperiode van vier jaar wordt benoemd.

http://www.taalunie.org/_/publicaties/default.html

Het hoofdbestuur geeft leiding aan de organisatie van de VVD. Die organisatie is verantwoordelijk voor het uitzetten van de politieke ideeën op langere termijn. De basis hiervoor zijn de Beginselverklaring en de verschillende verkiezingsprogramma's. Het hoofdbestuur organiseert ook de verkiezingscampagnes. Het algemeen secretariaat ondersteunt het hoofdbestuur bij de voorbereiding en uitvoering van zijn taken.

http://www.vvd.nl/index2.asp?ParentItemID=3=26